Managementsymposium "Leiderschap in een veranderende omgeving"

Datum: 5-6-2019
Starttijd: 9:30:00
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, Utrecht
Kosten: De toegang voor persoonlijke leden en maximaal twee personen per gemeentelijk, GOL lid of geassocieerd lid is gratis. Overige personen zijn ook welkom tegen betaling van € 150,-- excl. btw per persoon

Tijdens het managementsymposium staat de nieuwe rol van de leidinggevende VTH met de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging centraal, waarbij u als manager wordt meegenomen in het onderwerp. De Wolf & Leiderschap. Deze zeer boeiende lezing die momenteel ook in theaters wordt gepresenteerd wordt gehouden door Hugh Jansman Wildlife ecologist bij Wageningen Environmental Research centre en tevens de absolute specialist op het gebied van Wolven in Europa, en prof. Dr. Bas Kodden directeur Executive MBA bij Nyenrode Business University die u gaat meenemen in leiderschap in de dierenwereld en in het bijzonder de Wolf die haar leiderschapsvaardigheden vol moet inzetten om in een nieuwe leefomgeving overeind te blijven.

 

Verder wordt u tijdens het managementsymposium uiteraard bijgepraat over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en het implementatietraject aangezien dan de Eerste Kamer zoals het er nu uit ziet dan heeft gestemd over deze wet, en we weten of we met of zonder deze Wet een nieuwe omgeving in gaan. Het laatste inhoudelijke onderwerp betreft de Levende Lerende community BWT die inmiddels wordt opgezet en moet gaan uitgroeien tot een landelijke intergemeentelijke samenwerking op ons vakgebied tussen vakmensen waar kennis wordt ingebracht, gedeeld en vooral waar kennis voor elkaar wordt ontwikkeld.

Een kort onderdeel van het managementsymposium is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In dit gedeelte hebben de vertegenwoordigers van de gemeentelijke leden en de GOL (Gemeenschappelijke Openbare Lichamen) leden stemrecht.

Het managementsymposium van de Vereniging BWT Nederland is daarnaast natuurlijk de uitgelezen kans om op managementniveau met elkaar te netwerken over alle ontwikkelingen binnen het Bouw- en Woningtoezicht. Hier is ook voldoende ruimte voor opgenomen in het programma, en de prachtige locatie zal hier zeker positief aan bijdragen.

Het managementsymposium wordt gehouden in Villa Jongerius in Utrecht. 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station en gelegen naast de Jaarbeurs. Villa Jongerius is een Rijksmonument en kent een lange geschiedenis van leiderschap.

Kijk voor een impressie van de locatie op www.villajongerius.nl

De toegang voor persoonlijke leden en maximaal twee personen per gemeentelijk, GOL lid of geassocieerd lid is gratis. Overige personen zijn ook welkom tegen betaling van € 150,-- excl. btw per persoon.

Schrijf u nu in via www.vereniging-bwt.nl of via www.bwtinfo.nl (zie op bwtinfo oranje balk bovenaan de homepage).

Na de sluitingsdatum ontvangt u de bevestiging van uw inschrijving voorzien van de routebeschrijving, het definitieve programma en indien van toepassing de factuur. De stukken voor de ALV van de Vereniging BWT Nederland zullen eveneens eind mei op de website van de vereniging worden geplaatst. Deze zijn dan te vinden op de speciale pagina ALV 2019 aangemaakt op www.vereniging-bwt.nl, dezelfde pagina waarop u zich ook kunt inschrijven voor deze bijeenkomst.

Gelet op het boeiende programma van dit managementsymposium verwachten wij een grote opkomst. De inschrijving sluit op 2 juni 2019 of eerder indien het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Het bestuur van de Vereniging BWT Nederland ziet uit naar uw komst  

Programma managementsymposium vbwtn 5 juni 2019

09:30 - 10:00 uur Registratie deelnemers, ontvangst met koffie/thee
10:00 - 10:05 uur Opening door de dagvoorzitter Wico Ankersmit (directeur VBWTN)

10:05- 10:15 uur

Welkomstwoord door de gastvrouw van de locatie mevrouw Jongerius

10:15 - 11:10 uur

De wolf en Leiderschap (deel 1)

Hugh Jansman Wildlife ecologist bij Wageningen Environmental Research en prof. Dr. Bas Kodden directeur Executive MBA bij Nyenrode Business University nemen ons mee in leiderschap in de dierenwereld 

   

11:00 - 11:30 uur

Koffie/Theepauze

   

11:30 - 12:30 uur

De Wolf en Leidershap (deel 2)

Hugh Jansman Wildlife ecologist bij Wageningen Environmental Research en prof. Dr. Bas Kodden directeur Executive MBA bij Nyenrode Business University nemen ons mee in hoe wij het leiderschap uit de dierenwereld kunnen vertalen naar onze werkpraktijk binnen VTH.

   

12:30 - 13:30 uur

Lunchpauze

   

13:30 - 14:00 uur

ALV: (jaarverslag, jaarrekening, jaarplan, meerjarenbegroting, bestuursbenoemingen) Toelichtingen door de voorzitter en de penningmeesterr. 

14:00 - 14:40 uur

De Levende lerende community als intergemeentelijke samenwerking VTH.

Henk Ouwens en Anton Wolthuis presenteren de resultaten van de eerste levende lerende community handhaving en vertalen dit naar de doorontwikkeling tot instrument voor intergemeentelijke samenwerking op het gebied van VTH.

   

14:40 - 15:00 uur

Koffie / Theepauze

   
15:00 - 16:00 uur

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Als het goed is weten we tijdens het managementsymposium of de Wkb is aangenomen of verworpen. In beide gevallen moeten we echt aan de bak. Afhankelijk van deze uitslag gaan we samen kijken naar wat ons te doen staat met de kennis van het leiderschap van de Wolf... 

16:00- 17:00 uur

Afsluitende borrel

 

Documenten

Definitieve programma

Download

Concept notulen 5 uni 2019

Download

Begroting 2019

Download

Meerjarenbegroting 2020-2023

Download

Bestuursverslag 2018

Download

Jaarplan 2019

Download

Jaarrekening 2018 met verklaring

Download

Routebeschrijving

Download

Presentaties

Managementsymposium / ALV

Download

De Levende lerende community als intergemeentelijke samenwerking VTH.

Download

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.