Avondbijeenkomst Constructieve Veiligheid

Datum: 22-5-2019
Starttijd: 17:30:00
Eindtijd: 21:30:00
Locatie: NBC Congrescentrum te Nieuwegeinx
Kosten: zie website

De instorting van de parkeergarage in Eindhoven en het daarop volgende rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben ertoe geleid dat het thema Constructieve Veiligheid weer volop in de belangstelling staat. De aanbevelingen van de OVV zijn er vooral op gericht de processen rond de borging van constructieve veiligheid te versterken. Reden voor de commissie Bouwproces om hierover op 22 mei 2019 een avondbijeenkomst te organiseren. We nodigen hiervoor graag alle partijen in de bouwkolom uit om samen verder te komen.

De activiteiten van de commissie Bouwproces van VNconstructeurs zijn er op gericht om de samenwerking met opdrachtgevers, aannemers en andere bij de bouw betrokken partijen te verbeteren met als doel een beter geborgd, efficiënter bouwproces, dat leidt tot met zekerheid veilige bouwwerken.

Twee onderwerpen uit de rapportage van de OVV komen tijdens de Avondbijeenkomst in ieder geval uitgebreid aan de orde:

  • De regie over de veiligheid in het gehele bouwproces van initiatief tot en met oplevering; en de rol van de (hoofd)constructeur daarbij
  • Het organiseren van professionele tegenspraak, zodat (constructieve) veiligheidsrisico’s gedurende het gehele proces worden geïnventariseerd en waar nodig beheersmaatregelen worden genomen.

Erwin Medendorp, onderzoeksmanager van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, zal de bijeenkomst openen met een toelichting op het rapport van de OVV en de aanbevelingen aan de constructeurs en andere betrokken partijen. Daarna gaan we aan de hand van enkele presentaties in op de vraag: wat is er nodig om tot structurele verbetering te komen. We benaderen dit zowel vanuit de organisatorische kant als vanuit de persoonlijke kant.

De bijeenkomst vindt plaats in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein en sluit aan op de Dag van de Constructeur, die op dezelfde dag wordt georganiseerd. We starten dan ook met een netwerkborrrel waarbij we aansluiten bij de gasten van de Dag van de Constructeur, gevolgd door een walking dinner. Het verdere voorlopige programma vindt u hieronder:

Voorlopig programma:
Vanaf 17.30 ontvangst met netwerkborrel
18.30 walking dinner
19.00 Bouwen aan Constructieve Veiligheid, Erwin Medendorp, Onderzoeksraad voor Veiligheid
19.30 Organiseren van constructieve veiligheid – Andre Ubink, Ubink-Rijs Advocaten
20.00 Professionele tegenspraak leveren, hoe doe je dat? – Nader te bepalen
20.30 Wat kunnen wij leren van de prüfingenieur? – Nader te bepalen
21.00 Plenaire discussie
21.30 Afsluiting

Wilt je ook aan de voorafgaande Dag van de Constructeur deelnemen? Klik dan hier voor inschrijven met aantrekkelijke kortingen.

Alleen deelnemen aan de avondbijeenkomst? Schrijf je hieronder direct in!

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.