Hallenbouw 2020

Datum: 29-10-2020
Locatie: Hofclub, gebouw Hofstaete Zaagmolenlaan 4 Woerden
Kosten: zie website

Doel

Donderdagen 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2020 organiseert Bouwen met Staal de cursus Hallenbouw. Leidraad hierbij vormt het vorig jaar verschenen boek Hallen. De inhoud van de cursus volgt losjes de hoofdstukindeling met de onderwerpen vloeren, gevels en daken, stabiliteit, constructiesystemen, constructief ontwerp, brandveiligheid, kosten en duurzaam bouwen. Een dag, bestaande uit twee modules (middag én avond), wordt besteed aan het constructief ontwerp én het toetsen van een geschoorde hal met inbegrip van de verbindingen. De modules kunnen los van elkaar worden gevolgd. De bestaande cursus Moderne bedrijfsgebouwen in staal is in de cursus Hallen geïntegreerd. Elke module duurt ongeveer 2,5 uur met een middag- en een avondmodule op dezelfde dag. De cursusdagen liggen één week uit elkaar. Er is voor gekozen om de cursus fysiek (niet online) aan te bieden. Uiteraard worden daarbij de coronaregels gerespecteerd met o.a. een grotere zaal en een beperkt aantal van 20 deelnemers.

Wijzigingen t.o.v. 2019

Ten opzichte van de eerste editie van 2019 zijn er, mede op grond van de enquête onder de deelnemers, enkele wijzigingen. Er is een module 'Verbindingen in halconstructies' toegevoegd. De module 'Vloeren' is losgekoppeld en biedt, naast informatie over begane-grondvloeren kennis over tussen- en mezzaninevloeren. De cursus werd door de deelnemers overwegend als goed beoordeeld met hoge waardering voor het kennisniveau van de docenten. Minpunten, zoals het soms niet tijdig beschikbaar zijn van hand-outs en misverstanden voortkomend uit de onbekendheid met de locatie, zullen in deze tweede editie beter gaan. Met de docenten is overleg gaande om (nog) beter aan te sluiten bij het kennisniveau van de deelnemers en via een grotere inzet van rekenvoorbeelden de kennis praktisch toepasbaar te maken. Op deze wijze vult de cursus Hallenbouw het boek Hallen aan met actuele informatie en praktijkervaringen.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

 

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.