Webinar 1: houtskeletbouw

Datum: 26-4-2022
Starttijd: 11:00:00
Eindtijd: 12:00:00
Locatie: Online
Kosten: De webinars zijn gratis voor abonnees van meerdere vaktitels van Eisma Bouwmedia, waaronder Bouwwereld. Niet-abonnees betalen 50 euro per webinar (of 125 euro voor alle drie)

Het eerste webinar gaat over houtskeletbouw, HSB. Het is de meest en verst ontwikkelde houtbouwsector in ons land. Veel HSB-fabrikanten zijn de weg van de industriële woningbouw opgegaan.

Mariëtte Willems geeft een overzicht van de branche en haar mogelijkheden, waaronder de kwaliteitsgaranties die gegeven worden. Willems werkte bij adviesbureaus, toeleveranciers, en een bouwbedrijf en is nu adviseur techniek en regelgeving bij de Nederlandse Bond voor Timmerfabrikanten, secretaris bij de sectie houtbouwsystemen.

Henk Geertsma gaat in op de (on)mogelijkheden van houtskeletbouw: er zijn meer vormen en bouwhoogten mogelijk dan veel mensen denken. Geertsma is als constructeur verbonden aan Boorsma Consultants.

Harry Kurzhals geeft uitleg over het ontwerp van Juf Nienke, een appartementencomplex met betaalbare huurwoningen die op dit moment gerealiseerd wordt in Amsterdam op basis van stapeling van modules van HSB. Harry Kurzhals is als architect verbonden aan SeARCH Architecture. Waarom kiest SeARCH na Hotel Jakarta en basisscholen Klein Amsterdam en Het Epos voor HSB in plaats van CLT?

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.