Webinar 3: CLT

Datum: 14-6-2022
Starttijd: 11:00:00
Eindtijd: 12:00:00
Locatie: Online
Kosten: De webinars zijn gratis voor abonnees van meerdere vaktitels van Eisma Bouwmedia, waaronder Bouwwereld. Niet-abonnees betalen 50 euro per webinar (of 125 euro voor alle drie)

CLT is geweldig materiaal dat, al bestaat het al best een tijdje, de charme heeft van nieuwe, ongekende mogelijkheden. Kan je er álles mee bouwen? En waar moet je dan op letten?

Theo Geuijen vertelt over de vertaalslag tussen ontwerp, constructietekeningen en daadwerkelijke productie van CLT. Kruislaaghout wordt machinaal en industrieel precies op maat gesneden. Het moet in één keer goed gaan. Geuijen is eigenaar van Constructie Adviesbureau Geuijen, gespecialiseerd in deze vertaalslag.

Tim Vermeend licht toe dat de ene leverancier van CLT niet de andere is. Ze leveren verschillende maten, afhankelijk van de grootte van hun machines, en beschikken over verschillende boren en freestechnieken. Met die verschillen moet een ontwerper gedegen rekening houden. Hij/zij kan er ook gebruik van maken. Vermeend is eigenaar van Urban Climate Architects in Delft, dat een groot aantal gebouwen in CLT realiseert.

Jasper Kerkhofs vertelt over de praktijk van het monteren van gebouwen van CLT. Daar wordt wel eens te licht over gedacht. Als het weer goed is en de voorbereiding is perfect is het inderdaad een kwestie van monteren. Maar Kerkhofs, eigenaar van CLT-montagebedrijf Javi Houtbouw heeft niet voor niets altijd buitenmodel kettingzagen en tal van speciale schroeven bij zich.

De webinars kunnen live en interactief worden gevolgd. Ze uitgezonden vanuit Studio Eisma in Doetinchem, gepresenteerd door Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad.

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.