Bouwen met Staal - Staalcafé en Nationale Staalbouwdag

Bouwen met Staal is (mede)organisator van diverse gratis toegankelijke evenementen. Wij lichten er drie voor u uit. Meer informatie over het evenement en het formulier om u aan te melden vindt u door op de naam van het evenement te klikken.

Symposium Meeting Materials dinsdag 13 december in NBC te Nieuwegein

Jaarlijks organiseert Materials Innovation Institute M2i een symposium over de ontwikkelingen in de materiaalkunde en -toepassingen. Onderwerpen dit jaar zijn o.a.: circulaire economie, smart production en functionele coatings. In de parallelsessies additive manufancturing en binding layered materials heeft Bouwen met Staal twee lezingen voorgedragen: Arup vertelt over onderzoek naar bouwkundige en civiele toepassingen van 3D-printen met staal en Fibercore gaat in op de kansrijke combinatie van staal en vezelversterkt kunststof in de infrastructuur. Het kijkje in de keuken bij de materialenbranche biedt ontwerpers en bouwers een interessante blik in de toekomst. Toegang is gratis.

Staalcafé 4 woensdag 14 december in de Kromhouthal te Amsterdam

Speciaal voor bedrijfsleden, sponsoren, standhouders en adverteerders organiseert Bouwen met Staal op woensdag 14 december 2016 de vierde editie van het Staalcafé. Alle geïnteresseerden zijn kosteloos welkom in de Kromhouthal in Amsterdam. Tijdens deze korte, informatieve en informele bijeenkomst wordt u in rap tempo bijgepraat over de plannen voor de jaargang 2017 van het vakblad Bouwen met Staal en het voorgenomen thema van de Nationale Staalbouwdag 2017: Steel 2020. Steel 2020 refereert aan actuele ontwikkelingen in de Nederlandse bouw die in het jaar 2020 een (tussentijds) hoogtepunt beleven zoals bijna energieneutrale gebouwen (BENG) en circulair bouwen. Bovendien is in 2020 de nieuwe Omgevingswet naar verwachting volledig in werking, inclusief private kwaliteitsborging binnen de bouw. Al deze ontwikkelingen vragen om verandering en vernieuwing binnen de (staal)bouwbranche. 

Seminar Materialen en hun constructieve eigenschappen woensdag 25 januari bij Movares in Utrecht

Op woensdag 25 januari 2017 organiseert Bouwen met Staal samen met IABSE Nederland het seminar Materialen en hun constructieve eigenschappen. Tijdens dit seminar wordt door specialisten een overzicht gegeven van de mogelijkheden en toepassingen van acht verschillende constructieve materialen. Naast materialen met een lange historie zoals hout, steen, beton en staal zijn er lezingen over materialen die zich sinds kort bewijzen: hoge-sterkte staal en beton, glas en vezelversterkte kunststof.

Overzicht
- Meeting Materials, 13 december 2016, Nieuwegein (M2i) gratis
- Staalcafé 4, 14 december 2016 (Bouwen met Staal) gratis
- Symposium The Tipping Point en afscheidsrede Jos Lichtenberg, 16 december 2016 (TU Eindhoven) gratis
- Cursus Eindige Elementenmethode, 17 januari 2017 (Bouwen met Staal en Betonvereniging)
- Seminar Materialen en hun constructieve eigenschappen, 25 januari 2016, Utrecht (IABSE, Bouwen met Staal en Movares) gratis
- Cursus Verbindingen, 14 maart 2017 (Bouwen met Staal)
- 4th Young Engineers Colloquium, 31 maart 2017 (IABSE)
- Cursus NEN-EN 1090 1&2 vervaardigen van staalconstructies, 6 april 2017 (Bouwen met Staal)
- Cursus Brand en brandveiligheid van staal- en staal-betonconstructies, voorjaar 2017 (Bouwen met Staal)
- Cursus Steigers basisconstructieleer, voorjaar 2017 (Bouwen met Staal)
- studentenSTAALprijs 2017, 16 augustus 2017 (Bouwen met Staal) gratis
- Start opleidingen, september 2017 (Bouwen met Staal)
- Nationale Staalbouwdag, 10 oktober 2017 (Bouwen met Staal) gratis

Kijk voor aanvullende informatie op de titel van het evenement of kijk op: http://www.bouwenmetstaal.nl/agenda

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.