De inschrijving voor het COBc congres 20221 is geopend.

Afgelopen jaar heeft de bouwwereld wederom niet stilgezeten. Bepaalde onderwerpen zijn meermaals in het nieuws geweest en sommige onderwerpen zijn wederom actueel. De verlijming van gevels speelt al drie jaar maar blijft actueel. De heer Vekemans geeft ons het actuele nieuws ten aanzien van structureel verlijmde gevels.

In 2022 hebben er enkele minder positieve gebeurtenissen plaatsgevonden waar aandacht aan besteedt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afbrokkelend beton bij Ikea Eindhoven en instorten van het uitvak van De Goffert Nijmegen. Het onderzoek naar de oorzaak van bouwschade en (gedeeltelijke) instortingen is van alle tijden. De ervaringen zullen door de heer Borsje gedeeld worden.
Ook de heer Spangenberg heeft het voorkomen van engineeringsfouten hoog in het vaandel. Met zijn onderwerp Passie voor constructief ontwerpen is een integrale ontwerpaanpak dan ook erg belangrijk.

De heer Vervoorn gaat naar aanleiding van het CUR-rapport een toelichting geven op de paal-plaatfundering en het bijbehorende zettingsgedrag. De heer Tromp borduurt verder op dit onderwerp met de casus Galaxy Tower te Utrecht, gebouwd op een paal-plaatfundering voorzien van ingestort meetapparatuur. Onder andere deze metingen zullen inzicht geven over de juistheid van de aannames op basis van het CUR-rapport. Ook de heer Klein-Holte gaat nieuwe normering aanstippen met het onderwerp vloeren van kanaalplaten op geïntegreerde liggers. CUR/BmS aanbeveling 104 is nu doorontwikkeld tot een NEN-norm.

Wat ook niet op de agenda mag ontbreken zijn de onderwerpen WKB, BBL en de Omgevingswet die door Wico Ankersmit besproken gaan worden. Er zal uiteraard afgesloten worden met het laatste nieuws en de jaarrede van voorzitter Dick Bezemer. Dit alles op de locatie Castellum Hoge Woerd te Utrecht, een historische plek gemakkelijk bereikbaar per OV en per auto. Overdag zullen de lokale lekkernijen niet ontbreken en ook de afsluitende netwerkborrel staat op de agenda.

Voorlopig programma en inschrijven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.