Dag van de Ondermijning

Datum: 8-6-2018
Starttijd: 9:00:00
Eindtijd: 16:30:00
Locatie: Van Der Valk Hotel Utrecht
Kosten: zie website

Ondermijnende criminaliteit kan niet alleen door opsporing en vervolging worden aangepakt. Een brede maatschappelijke aanpak is noodzakelijk.
Goede samenwerking tussen gemeente, politie en andere ketenpartners is cruciaal. Hoor en leer van innovatieve aanpakken waarbij niet alleen strafrecht wordt toegepast, maar ook bestuursrechtelijk in wordt gegrepen.

Handvatten voor versterken van maatschappelijke weerbaarheid
Hoe zorgt u ervoor dat ondernemers en burgers alerter worden als het gaat om ondermijnende criminaliteit? Hoe stimuleert u de meldingsbereidheid? Leer van de ervaringen aan de hand van praktijkvoorbeelden op het gebied van bijvoorbeeld milieucriminaliteit en vastgoedverhuur.

Reacties van deelnemers Dag van de Ondermijning 2017
"Goed georganiseerde bijeenkomst waarin interessante sprekers de vinger op de zere plek leggen, maar ook vertellen hoe ze/wij met de beperkingen in bv. het strafrecht het beste kunnen omgaan."

"De Dag van de Ondermijning is een boeiende dag met interessante sprekers, die met veel voorbeelden vertellen hoe het staat met ondermijning in Nederland. Het is een gevarieerd programma met daartussen ook nog netwerkmogelijkheid."

"Een goed moment om kennis te maken met de verschillende organisaties die zich bezig houden met het thema Ondermijning en de verschillende "werelden" waarin dat plaatsvindt. "

"Elkaar ontmoeten = elkaar leren begrijpen = kunnen samenwerken = resultaat."

U krijgt bouwstenen voor succesvol samenwerken en mogelijkheden om uitgebreid te netwerken met verschillende ketenpartners betrokken bij de aanpak van ondermijning.

Programma, informatie, inschrijven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.