Training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving

Datum: 21-3-2019
Locatie: Utrecht
Kosten: € 2.195 (exclusief btw)

Tijdens de 4-daagse training leer je inzichten uit de gedragspsychologie toe te passen op de praktijk van toezicht en handhaving. Op 21 maart 2019 begint een nieuwe opleiding.

Steeds meer toezichthouders en handhavers passen de kennis uit gedragswetenschap toe bij het bepalen van hun aanpak. Het CCV organiseert daarom geregeld een training gedragsverandering voor deze doelgroep. Op 21 maart 2019 begint een nieuwe training.

Vernieuwende aanpakken

Vraag je je ook af hoe je het stationsgebied vrij kunt maken van fout geparkeerde fietsen? Krijg je ook meldingen van overlast van jeugd in jouw gemeente en heb je het idee dat niet alleen de jeugd het probleem is? Breek je je ook het hoofd over hoe je ervoor kunt zorgen dat al die steigers die de bewoners in jouw watergebied bouwen, aan de juiste afmetingen gaan voldoen?

Zomaar wat vraagstukken waar deelnemers uit voorgaande trainingen mee aan de slag zijn gegaan en met behulp van inzichten uit de gedragswetenschap tot vernieuwende aanpakken zijn gekomen.

Doel

Het doel van de training is medewerkers van handhavings- en toezichtorganisaties een gemeenschappelijk kader te bieden voor gedragsverandering. Daarnaast komt ook de praktische toepassing daarvan voor de handhavings- en toezichtpraktijk aan bod.

Tijdens de training:

  • bouw je wetenschappelijk onderbouwde basiskennis van gedragsverandering op;
  • pas je deze kennis toe in jouw eigen toezichtpraktijk (project);
  • wissel je ervaringen uit;
  • ontwikkel je gezamenlijk met je medecursisten interventies voor de door jou ingebrachte casus.

De docenten en begeleiders komen uit de wetenschappelijke wereld en/of uit de handhavings- en toezichtpraktijk. Deelnemers die de training afronden met een presentatie, ontvangen een CCV-certificaat.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • weet je hoe je jouw doelgroep bepaalt en doelgedrag formuleert;
  • kun je inzichten uit de gedragswetenschap op je eigen praktijk toepassen;
  • beschik je over verschillende mogelijkheden om naleefgedrag van de door jou beoogde doelgroep te bevorderen voor de door jou ingebrachte casus. 

Na de training vormen (ex-)deelnemers een netwerk door middel van een online uitwisselingsplatform op LinkedIn. Ook organiseert het CCV terugkomdagen.

Kosten

€ 2.195 (exclusief btw)

Locatie

Utrecht

Data

21 maart, 4 april, 17 april en 10 mei 2019.

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.