Toezichthouden op vakantieparken: dit moet je weten

Datum: 31-3-2022
Starttijd: 9:00:00
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: Provinciehuis van Brabant (Brabantlaan 1, Den Bosch)

Ben jij toezichthouder in een gemeente met vakantieparken? En moet je in jouw gemeente weleens toezicht houden op deze parken? Dan is deze cursusdag voor jou!

In samenwerking met Ariadne organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een interactieve cursusdag voor toezichthouders. Deze cursusdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Sommige Nederlandse vakantieparken kennen hardnekkige veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Toezichthouders spelen een belangrijke rol bij de aanpak daarvan. Wil jij meer weten over jouw taken en bevoegdheden op vakantieparken? Dan ben je van harte uitgenodigd voor deze interactieve cursusdag.

Kenniscarrousel

Kom je kennis over verschillende thema’s weer helemaal opfrissen. Stap op de kenniscarrousel met onderstaande onderwerpen:

  • Bevoegdheden toezichthouders

Toezichthouders hebben op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) verschillende bevoegdheden. Denk bijvoorbeeld aan het betreden van plaatsen en het invorderen van inlichtingen en identiteitsbewijzen. Tijdens deze workshop leer je meer over de taken en bevoegdheden van een toezichthouder op vakantieparken. Het team van Ariadne verzorgt deze workshop.

  • Identiteitsbewijzen

Wat zijn gangbare vormen van document-  en ID-fraude? Hoe ziet een vals paspoort of ID-kaart eruit? Waar moet je op letten? In deze workshop geeft de Koninklijke Mareschaussee (KMar) daar een beeld bij en bespreekt graag hoe we dit samen kunnen bestrijden.

  • Inhoudelijke thema’s

In deze carrousel ook aandacht voor inhoudelijke thema’s als drugs, arbeidsuitbuiting en mensenhandel. Daarbij ligt de nadruk op het leren herkennen en signaleren van deze criminaliteitsvormen. Aan bod komt relevante casuïstiek voor toezichthouders en er is uitgebreid ruimte voor vragen en verdieping. Deze workshops worden onder andere aangeboden door partners als de politie en de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW).

Wanneer?

Datum: 10 februari voor Midden-Nederland (VOL)
Locatie: Provinciehuis van Gelderland (Markt 11, Arnhem)
Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Datum: 31 maart voor Zuid-Nederland
Locatie: Provinciehuis van Brabant (Brabantlaan 1, Den Bosch)
Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Datum: 7 april voor Noord-Nederland
Locatie: Provinciehuis Drenthe (Westerbrink 1, Assen)
Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Uiterlijk een week voor de bijeenkomst ontvang je het uitgewerkte programma met daarin de precieze tijden.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor toezichthouders die meer willen weten over hun taken en  bevoegdheden op vakantieparken.

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.