Vide jaarcongres 2022

Datum: 15-9-2022
Starttijd: 10:00:00
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: Van Nelle fabriek Rotterdam

Op 15 september 2022 organiseert Vide haar jaarlijkse congres "Tussen harde handhaving en zachte nudge". Dit keer met een feestelijk tintje, want Vide bestaat ruim 20 jaar! We kijken ernaar uit dit met u te vieren en u weer 'live' te ontmoeten.

Het jubileumcongres behandelt de slingerbeweging die er is in toezichtland tussen - de roep om - hard optreden en ‘zachte nudges’. In het congres staan we stil bij de overwegingen voor de keuze in toezichtaanpak, de dilemma’s die zich voordoen en de effectiviteit van de gekozen aanpak. Daarbij reflecteren we op de belangrijkste thema’s en pleidooien van ’20 jaar Vide’ als beroepsvereniging.

Het programma kent twee delen: een werkbezoek in de ochtend en een plenair deel in de middag. U kunt zich aanmelden voor de gehele dag, of alleen voor het middagprogramma.

10.00 - 12.00 uur Ochtendprogramma
In de ochtend gaan we op werkbezoek in Rotterdam. U kunt een keuze maken tussen de Douane Rotterdam, Havenmeester Rotterdam of de Milieudienst Rijnmond. Maar wat u ook kiest, een boeiend programma vol en verhalen over en achtergronden van de handhavingskeuzes in deze dynamische werkomgeving is gegarandeerd.

De ruimte om deel te nemen aan deze werkbezoeken is beperkt, dus snel inschrijven voor het ochtenddeel is zeker aan te bevelen.

12.30 – 17.00 uur Middagprogramma incl. lunch
In de middag zijn we bij elkaar in de Van Nelle Fabriek – Werelderfgoed! - en hebben we een interactief programma met medewerking van Chris van Dam (voormalig Tweede Kamerlid, voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie Kinderopvangtoeslag), Rits de Boer (Inspecteur-generaal Inspectie SZW), Edwin van Houten (directeur Consumenten ACM) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht en Nationale Ombudsman).

Het middagdeel start met een lunch om 12.30 uur. De Van Nelle Fabriek is gehuisvest op Van Nelleweg 13044 BC Rotterdam.  https://www.vannellefabriekrotterdam.com/nl/events/

De dag staat onder voorzitterschap van Hanzo van Beusekom (bestuurslid AFM en voorzitter Vide).  

Vanaf Station Schiedam en de Van Nelle Fabriek rijden tussen 12.00 uur en 13.00 uur en tussen 16.30 en 17.00 uur pendelbusjes.

Wij hopen u voor een of voor beide onderdelen te mogen ontvangen op de 15e september!

Programma van Vide jaarcongres

 

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.