Schrijf je nu in voor het landelijk congres Handhaving en Gedrag

Op dinsdag 28 september vindt van 10.00 tot 14.30 uur het landelijke congres van het programma Handhaving en Gedrag plaats. Het congres is dé plek waar inspecteurs, handhavers, beleidsmedewerkers en wetenschappers elkaar ontmoeten. Ook worden er de laatste gedragswetenschappelijke inzichten en de thema’s van morgen gedeeld.

Schrijf je nu in

Programma

Presentator Matthijs Wind leidt het online congres als dagvoorzitter. Tijdens verschillende rondetafelsessies gaat hij samen met CCV-directeur Patrick van den Brink in gesprek met de wetenschappers die de afgelopen 2 jaar in opdracht van het programma Handhaving en Gedrag onderzoek hebben uitgevoerd. De wetenschappers lichten hun resultaten toe en maken daarbij de vertaalslag naar de praktijk.

Universitair docent privaatrecht en postdoctoraal onderzoeker Catalina Goanta vertelt de deelnemers vervolgens als keynote-spreker alles over de opkomst van influencer marketing. Vanwege hun sterke invloed en vele volgers, zetten bedrijven en overheden influencers in om reclameboodschappen in foto’s en video’s te voegen. Dit gaat echter gepaard met zorgen over regelovertreding. Hoe dienen toezicht en handhaving zich te verhouden tot dit nieuwe fenomeen? Catalina doet er onderzoek naar en inspireert de deelnemers graag!

Het programma Handhaving en Gedrag staat niet stil. De afgelopen maanden zijn 3 nieuwe onderzoeken gestart. De betrokken wetenschappers vertellen in verschillende break-outsessies meer over de handhavingsvraagstukken die zij onderzoeken. Deelnemers worden van harte uitgenodigd actief over het onderzoek mee te denken en input te leveren. Omdat de break-outsessies tegelijkertijd plaatsvinden, nemen deelnemers deel aan één break-outsessie.

Aan het einde van het congres hebben deelnemers de mogelijkheid om in kleine groepen digitaal na te praten en te netwerken.

Schrijf je in

Wil je hét congres waar wetenschap en praktijk met elkaar verbonden worden niet missen? Schrijf je dan nu in. Het congres vindt plaats via de Networkapp. Via dit platform kun je ook direct aangeven welke break-outsessie je wilt volgen. Doe dit meteen, want vol = vol!

Het CCV-team Nalevingsexpertise heeft meer dan 10 jaar ervaring in het toepassen van gedragskennis om regelnaleving te bevorderen en helpt markttoezichthouders, inspecties, uitvoeringsorganisaties met handhavingstaken, departementen en decentrale overheden bij hun taak Lees ook het CCV-dossier Naleving, toezicht en handhaving.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.