Nieuws augustus 2020

Herziening normen voor geotechnisch onderzoek en beproeving

10-08-2020

Bij geotechnisch onderzoek wordt gebruik gemaakt van de normenserie NEN-EN-ISO 14688. Deel 1 van deze norm betreft de identificatie en het beschrijven van de grond en deel 2 voor de grondslagen voor classificatie. Deze normen zijn voorzien van Nederlandse bijlagen.

Lees meer

Herziening Nederlandse Praktijkrichtlijn Geotechniek bepaling draagvermogen funderingspalen

10-08-2020

De herziening van de Nederlandse Praktijkrichtlijn voor geotechniek, bepaling van het axiaal draagvermogen van funderingspalen door middel van proefbelastingen is gepubliceerd

Lees meer

Herziening norm Geotechniek beoordeling van constructieve veiligheid van bestaande bouwwerken

10-08-2020

De Nederlandse norm voor de beoordeling van de constructieve veiligheid van een bestaand bouwwerk bij verbouw en afkeur, voor geotechnische constructies, NEN 8707+C1:2020, is herzien.

Lees meer

Vernieuwde Wet Bibob treedt in werking

10-08-2020

De wijziging van de Wet Bibob die op 1 augustus 2020 in werking treedt, versterkt de aanpak van ondermijning. De ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Dekker (voor Rechtsbescherming) willen ermee voorkomen dat de overheid ongewild criminele activiteiten faciliteert. Op dezelfde datum treedt ook een wijziging van het Besluit justitiƫle en strafvorderlijke (Bjsg) gegevens in werking.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.