Nieuws februari 2022

NCS7201 Geotechniek NEN-Zelfverklaring “Proefbelasting van funderingspalen” behorend bij NPR7201

22-02-2022

Als basis voor het ontwerpen van nieuwbouw worden de rekenregels van de Eurocodes voor constructieve veiligheid gebruikt. Hierbij wordt de vereiste veiligheid gewaarborgd. Anderzijds is het belangrijk dat geen extra veiligheden worden ingebouwd, waardoor een oneconomisch ontwerp ontstaat. Bij de draagkracht berekening voor paalfunderingen wordt uitgegaan van de voorschriften van NEN9997-1 (Eurocode 7 met Nationale Bijlage). Hierin zijn veilige waarden voor paalfactoren opgenomen.

Lees meer

GEEN BANDEN MET STICHTING PUBLIEKPRIVAAT

11-02-2022

Onze leden zijn ervan op de hoogte dat Vereniging BWT Nederland samenwerkt met diverse collega-verenigingen en netwerkorganisaties. We organiseren netwerkbijeenkomsten, delen kennis en vormen waar nodig allianties om belangen gezamenlijk onder de aandacht te brengen. Het onderhouden van verbindingen is één van onze kerntaken.

Lees meer

Wint jouw project dé innovatieprijs van 2022?

10-02-2022

Ben jij trots op de resultaten van jouw innoverende project binnen toezicht en handhaving? Meld dat vernieuwende project dan vóór 15 maart aan om kans te maken op dé innovatieprijs van 2022. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide organiseren tweejaarlijks de Verkiezingen Handhaving en Toezicht om innovatie in het vak van toezicht en handhaving te stimuleren. Naast de juryprijs is er ook weer een Publieksprijs te winnen. Beide prijzen worden op dinsdag 16 juni uitgereikt tijdens het Toezichtfestival.

Lees meer

Nieuws van de Taakgroep 'Implementatie Constructieve Veiligheid'

09-02-2022

De KPCV Partnerraad heeft het voorstel van de Taakgroep ‘Implementatie over de regeling van constructieve veiligheid in uiteenlopende contractvormen’ goedgekeurd en tegelijk aangemerkt als wellicht wel het belangrijkste document van KPCV.

Lees meer

Cursus Dynamica van gebouwen, vanaf 31 maart 2022

03-02-2022

Op 31 maart 2022 start de cursus Dynamica van gebouwen. Tijdens vijf namiddagen worden na een snelcursus dynamica vier praktijkonderwerpen behandeld die gerelateerd zijn aan dynamica: vloertrillingen, windtrillingen en demping van hoogbouw, spoortrillingen en aardbevingsbestendig ontwerpen

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.