Nieuws mei 2022

Staalvezelbeton getoetst

20-05-2022

Bij toepassing van staalvezelbeton wordt veel gebruikgemaakt van CUR-Aanbeveling 111 voor toepassing bij bedrijfsvloeren op palen. Er is echter steeds meer vraag naar toepassing in andere constructies. Om die reden is in een samenwerking tussen COBc en de industrie het document 'Toetsingshulpmiddel voor Staalvezelbeton voor Funderingsconstructies' opgesteld.

Lees meer

Richtlijn Toepassing Bouwconstructies in CLT

19-05-2022

Het toepassen van bouwconstructies in CLT (Cross Laminated Timber) gaat de laatste tijd in vogelvlucht.

Lees meer

Kamerbrief over maatregelen voor constructieve veiligheid viaduct A16 Rotterdam

16-05-2022

Minister Harbers (IenW) informeert de Tweede Kamer over de beheersmaatregelen voor de constructieve veiligheid bij het gebruik van viaduct 58 in de A16 bij Rotterdam.

Lees meer

Managementsymposium “de volgende fase van ons bestaan". Inschrijving geopend

02-05-2022

Dit jaar is het thema van het managementsymposium “de volgende fase van ons bestaan”. Wij stellen het zeer op prijs dat u als lid van de Vereniging BWT na de afgelopen twee jaar helaas het niet kunnen doorgaan van het managementsymposium weer te mogen ontmoeten. De onderwerpen zien dan ook op de grote uitdagingen waar wij als vakgebied voor staan na invoering van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Tijdens het managementsymposium willen wij met u de uitdagingen bespreken waar wij als vakgebied voor staan. De krapte op de arbeidsmarkt, een bouwopgave die schreeuwt om innovatie en versnelling, een VTH organisatie die door de komst van de Omgevingswet en Wkb een totaal andere financiering vraagt, en vooral ook hoe wij de meerwaarde van ons vakgebied de komende jaren samen met de rol van de Kwaliteitsborger en het Omgevingsplan kunnen gaan borgen. Diverse sprekers met een uitgesproken mening over deze toekomst zullen u meenemen in deze uitdagingen, en ook een spiegel voorhouden. Tijdens dit managementsymposium willen wij ook als management met elkaar in gesprek gaan over hoe u de aanstaande transitie inzet, en waar u de focus op gaat leggen in taken, uitvoering, prioritering en inzet

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.