Utrecht 4 juni 2015

Datum: 4-6-2015
Starttijd: 8:00:00

Op 4 juni 2015 vond in Utrecht de voorjaarsbijeenkomst plaats van het Platform BWT Grote Gemeenten. Deze werd bijgewoond door ruim 35 mensen uit ongeveer 22 gemeenten en omgevingsdiensten-met-BWT-taken. De twee inleidingen door mevrouw dr. ir. Tetty Havinga, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ir. Peter Ligthart, zelfstandig adviseur, waren aanleiding tot de nodige vragen en discussie. Vervolgens werd – mede met het oog op de komende veranderingen, zoals de Wet kwaliteitsborging, en gelet op de goede respons op de enquête onder de platformdeelnemers, ingegaan op de vraag welke onderwerpen we als platform oppakken en hoe we dat gaan doen.

Na de middagpauze volgde een aansprekende presentatie door de gemeente Utrecht van het megaproject van Binnenstad tot en met Jaarbeurs, waarvan o.a. Hoog Catharijne en het Centraal Station deel uitmaken en waar dagelijks tienduizenden treinreizigers, fietsers en automobilisten zich een weg tussendoor moeten banen. Het nieuwe Stadskantoor van Utrecht, waar de bijeenkomst plaatsvond, staat middenin dit gebied, waarvan de aanpak nog jaren doorloopt. Na de presentatie leidde de bouwinspecteur van dit deel van de stad het gezelschap langs een aantal bijzondere plekken in het gebied, waarna de dag werd afgesloten met een borrel in een café in het muziekcentrum Tivoli/Vredenburg.

De presentaties vindt u via onderstaande links. Meer informatie over de op te pakken actiepunten volgt. Breda is bereid als gastheer van de najaarsbijeenkomst op te treden, die zoals het er nu uitziet zal worden gehouden op 26 november. Platformdeelnemers wordt gevraagd deze datum al vast in hun agenda te reserveren. De uitnodiging volgt ongeveer een maand tevoren. Het programma zal worden verzorgd door de gastgemeente in afstemming met het coördinatieteam. Vragen, opmerkingen en suggesties kunnen tussentijds worden gericht aan het coördinatieteam via bwtgertjan@hotmail.nl

PDF|  3.2 mB Presentatie dagvoorzitter ing. Gert-Jan van Leeuwen

PDF| 458 kB  Presentatie dr. ir. Tetty Havinga

PDF| 835 kB Presentatie ir. Peter Ligthart

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.