Symposium: ‘Succesvol werken met de MPG’

Datum: 13-12-2018
Starttijd: 9:00:00
Eindtijd: 13:30:00
Locatie: Conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten in Soesterberg
Kosten: € 99,- (ex. BTW)

Op donderdag 13 december 2018 organiseert Kiwa in het monumentale voormalige Soesterbergse kleinseminarie Conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten het symposium ‘Succesvol werken met de MPG’. Wij willen u hierbij graag uitnodigen voor dit event, waarin de praktijk van de MPG centraal staat.

Op naar een duurzame bouwcultuur!

De Milieuprestatie Gebouwen (MPG) is verplicht bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning en geeft aan wat de milieubelasting is van de materialen die in een gebouw worden toegepast. Dit maakt deze duurzaamheidsindicator tot een belangrijke katalysator in het transitieproces naar een duurzame, circulaire bouwcultuur. De praktische uitvoering van de MPG staat centraal tijdens dit event, dat is gericht op zowel de adviesbureaus en ingenieurs die de MPG moeten berekenen als degenen die deze moeten controleren.

Interessante sprekers en nieuwe BRL

Tijdens het symposium gaan we dieper in op de processen rondom de totstandkoming van een MPG. Hoe zorg je voor een goede berekening? Hoe borg je adequate toetsing? Om antwoord te geven op deze en andere vragen hebben we een aantal sprekers uitgenodigd die hierover - elk vanuit hun eigen vakgebied - hun licht zullen laten schijnen. Hieronder alvast het programma in het kort. Meer over de sprekers en de inhoud van hun lezing vindt u in bijgevoegde pdf. Daarnaast lanceren we tijdens het event een beoordelingsrichtlijn die de MPG-berekening (en de toetsing daarvan) op Bouwbesluit-niveau brengt.

Programma

Inloop vanaf 9.00 uur

  •   9.30 uur: Opening door Danny Vermeulen (Kiwa)
  •   9.40 uur: Lezing Wilco Ankersmit (Vereniging Bouw- en Woningtoezicht)
  • 10.00 uur: Lezing Jos Verlinden (Directie Bouwen en Energie, BZK)
  • 10.30 uur: Lezing Dirk Breedveld (SBK)
  • 11.00 uur: Pauze
  • 11.30 uur: Lezing Ruud van Vliet (W/E adviseurs)
  • 12.00 uur: Lezing Rense Kuil (Kiwa)

Afsluiting/netwerklunch van 12.30 – 13.30 uur

Praktische informatie

Het symposium ‘Succesvol werken met de MPG’ is op donderdag 13 december 2018 in Conferentiecentrum Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De kosten voor deelname bedragen € 99,- (ex. BTW). U kunt zich aanmelden voor het symposium via onderstaande link. U wordt dan doorgestuurd naar de website van Kiwa Training. Daar wordt u éérst gevraagd om een account aan te maken. Met de accountgegevens logt u vervolgens in, waarna u zich kunt aanmelden voor het symposium.


Graag tot ziens op donderdag 13 december 2018 op ons symposium ‘Succesvol werken met de MPG’!

Het programma vindt u hier

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.