Jaarcongres 2022 “Klaar voor het fluitsignaal”

Datum: 6-10-2022
Locatie: "De Heerlickheijd van Ermelo" te Ermelo
Kosten: Of u gratis kunt deelnemen, of dat er voor u kosten zijn voor dit congres vindt u onder aan deze pagina.

In samenwerking met:

Congresprogramma BWT congres 2022

"Klaar voor het fluitsignaal"

09:00 – 10:00 uur Registratie deelnemers, ontvangst, informatiemarkt
10:00 – 10:10 uur Opening door onze dagvoorzitter Anco Ankersmit
10:10 – 10:30 uur Samen werken aan een goede bouwkwaliteit door
Else Poortvliet Voorzitter van de Vereniging BWT Nederland en Maurice Klaver Voorzitter van de Vereniging kwaliteitsborgers Nederland.
10:30 – 11:00 uur De afhankelijkheid en onafhankelijkheid bij normering, toetsing en toezicht van de Nederlandse bouwregelgeving door Professor Dr. Richard Neerhof van de VU-Amsterdam.
11:00 – 11:30 uur Koffiepauze en informatiemarkt
11:30 – 11:45 uur Een korte laatste stand van Zaken over de Omgevingswet en het Digitaal stelsel Omgevingswet door Patricia Palmen van de VNG.
12:30 – 13:30 uur Lunchpauze en Informatiemarkt
13:30 – 14:30 uur WORKSHOPS 1e ronde
14:30 – 15.00 uur Theepauze en Informatiemarkt
15:00 – 16:00 uur WORKSHOPS 2e ronde
16:00 – 16:05 uur Informele afsluiting van het congres op de informatiemarkt door Wico Ankersmit
16:05 – 17:00 uur Naborrelen en netwerken

​Workshopronde 1 van 13:30 uur tot 14:30 uur

​​

W1.1 Managementworkshop: Aantrekken nieuw potentieel en BWT beter op de kaart in relatie tot de VBWTN campagne met verschillende thema’s om van schoolverlater tot ervaren werknemers aan ons vakgebied te binden.
W1.2 Vergunningvrij bouwen onder de Omgevingswet (Bbl en bruidsschat) door Henry de Roo
W1.3 Wkb workshop: prestatieladder conceptueel bouwen
W1.4 Data opslag en archivering van het dossier bevoegd gezag en de omgevingsplanactiviteit door Aart Jan Kleinjan van het Kadaster en Patricia Palmen van de VNG
W1.5 Evenementen en de rol van het Bouw- en Woningtoezicht door Carlo Poels van de Gemeente Den Haag en Jos van Heck van de ODRN
W1.6 De Omgevingswet in de praktijk van de toetser en toezichthouder. Een praktijkworkshop verzorgd door medewerkers van Field
W1.7 Wkb workshop: Samenwerking tussen Kwaliteitsborger/instrumentaanbieder en het bevoegd gezag de VKBN
W1.8 Informatieplicht als nieuw proces voor bouw- en sloopveiligheid door Vincent Hilhorst
W1.9 Het toepassen van de BRIS hulpmiddelen onder de Omgevingswet
W1.10 Het Besluit bouwwerken in de praktijk. In één uur alle wijzigingen en nieuwe regels ten opzichte van het Bouwbesluit 2012

Workshopronde 2 van 15:00 uur tot 16:00 uur

​​

W2.1 Managementworkshop: Financiering van VTH-taken na invoering Omgevingswet en Wkb.
W2.2 Handreiking Tiny Houses, een praktische gids voor de technische toets aan de eisen van het Bbl door Marjolein Berghuis
W2.3 Wkb workshop: Aan de slag als Wkb-professional. Kwaliteitscriteria, plantoetsers en toezichthouders onder kwaliteitsborging door Jan de Lange.
W2.4 Het DSO (Digitaal stelsel Omgevingswet) hoe werkt dit in de praktijk voor de aanvrager en toetser door Jan van den Dool van Rijkswaterstaat.
W2.5 De Omgevingswevergunning en Omgevingsplanactiviteit onder de Omgevingswet door Bert Rademaker van BZK
W2.6 Wkb workshop: Wat gaat de Toelatingsorganisatie kwaliteitsborging bouw doen in haar rol en bij toezicht op het stelsel door de TloKB.
W2.7 Het nieuwe Bbl toezichtprotocol van de VBWTN door Pascal van Wetering
W2.8 Toezichthouden met drones. Praktijkervaringen vanuit Den Haag en de Omgevingsdienst Achterhoek.
W2.9 Brandveiligheid en bouwvoorschriften in het Omgevingsplan door Johan van der Graaf van het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid)
W2.10 De BWT-app 2.0 Kennis delen is kennis vermenigvuldigen door leden van het platform handhaving samen met Anton Wolthuis

Op de badge die u ontvangt bij binnenkomst/registratie worden de door u in de aanmelding opgegeven workshops vermeld. In verband met de beperkte grootte van de zalen kan het zijn dat u wordt ingedeeld in een workshop die u als 2e keuze heeft opgegeven. Wij doen ons best zo veel mogelijk uw eerste keuze te honoreren. Op de website vindt u het meest recente programma!  Schrijf u dus snel in. Wij ontmoeten u graag!

Het congres is gratis toegankelijk voor leden van de vereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland. Voor het aantal leden per gemeentelijk of GOL lid geldt: tot en met 60.000 inwoners 2 deelnemers, vanaf 60.000 tot 125.000 inwoners 3 deelnemers, vanaf 125.000 tot 250.000 inwoners 4 deelnemers, en vanaf 250.000 inwoners 5 deelnemers gratis. Geassosieerde leden mogen gratis 2 deelnemers inschrijven voor dit congres.
Deelnemers boven het hierboven genoemde aantal leden of leden van de VKBN, Provero of van de VVM die niet lid zijn van de VBWTN betalen € 100,-. Niet leden van de hierboven genoemde organisaties betalen € 300,-

Uw deelname zal worden geregistreerd via een presentielijst. De lijst zal  worden verspreid aan de andere deelnemers.
Bij deelname gaat u akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor website, magazines, social media en dergelijke. Mocht u hier toch bezwaar tegen hebben, dan verzoeken wij u dit expliciet aan te geven op het aanmeldformulier.

Persoonlijke gegevens
Mijn lidmaatschap