Nieuws 2021

Dag van de Constructeur

23-04-2021

Donderdag 3 juni is het zover; de Dag van de Constructeur 2021. De inschrijvingen zijn geopend. Deze editie zal online plaatsvinden en duurt van 12.30 tot 18.00 uur. Het thema is dit jaar ‘Duurzame verbinding’. Ben jij erbij?

Lees meer

Introductiewebinar Projectteam scan en Persoonlijke scan KPCV

23-04-2021

Samenwerking cruciaal voor Constructieve Veiligheid. Gebruik de nieuwe Online Tool van KPCV Introductie webinar op 18 mei 16.00 – 17.30

Lees meer

IABSE Connect

13-04-2021

Op donderdag 29 april vind het IABSE-connect seminar plaats met al thema: Parametrische techniek versus ervaring. Wint de gezel het met zijn digitale gereedschapskist het van de meester?

Lees meer

Richtlijn constructieberekening padelkooien

08-03-2021

Een padelkooi is een vergunningplichtig bouwwerk. In deze richtlijn zijn de constructieve uitgangspunten voor de realisatie van padelkooien opgenomen, als basis voor de beoordeling van een bouwaanvraag.

Lees meer

Gemeenten positief over pilot verhuurdervergunning

23-02-2021

De verhuurdervergunning is een goede manier om malafide verhuurders aan te kunnen pakken. Dat blijkt uit een pilot rond de aanpak van goed verhuurderschap. De afgelopen twee jaar namen gemeenten en belanghebbende organisaties deel aan de aanpak goed verhuurderschap. Daarbinnen werd een aantal pilots gedaan met een verhuurdervergunning. Gemeenten zijn tevreden met de geboekte resultaten en willen graag een landelijke grondslag. Minister Ollongren werkt daarom aan een nieuw wetsvoorstel

Lees meer

Bijzondere Constructies met EC2

22-02-2021

Als je moet of wilt ontwerpen buiten de Eurocode om, heb je meer inzicht nodig dan in je vooropleiding is behandeld. In deze cursus leer je hoe het krachtenspel van bijzondere constructies werk

Lees meer

Nieuwe versie Richtlijn beoordeling brandwerendheid bestaande puiconstructies

19-02-2021

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de ‘Richtlijn voor beoordeling mate van brandwerendheid bestaande puiconstructies’. Met deze richtlijn reikt het Rijksvastgoedbedrijf een pragmatisch instrument aan voor het vaststellen van de kwaliteit van bestaande puiconstructies binnen de context van brandveiligheid.

Lees meer

Nieuw studieboek: Mechanica+constructie 1

02-02-2021

Het nieuwe studieboek Mechanica+constructie 1 brengt de vakgebieden van de mechanica van bouwwerken en het ontwerpen en berekenen van constructies samen. Vooral voor studenten in de eerste jaren van hun studie Bouwkunde, Civiele Techniek en Brede Bachelor biedt de uitgave van Bouwen met Staal een nadere kennismaking met de mechanica als basisbestanddeel en integraal component van het construeren.

Lees meer

Kamerbrief reactie op verzoeken brand- en constructieve veiligheid gebouwen

01-02-2021

Minister Ollongren reageert op een aantal verzoeken van de Tweede Kamer over de brandveiligheid en constructieve veiligheid van gebouwen.

Lees meer

VBWTN cursus BENG NTA 8800 voor plantoetsers en toezichthouders

18-01-2021

Voor de leden van de Vereniging BWT Nederland biedt de vereniging in samenwerking met Envire een praktische cursus BENG NTA 8800 voor plantoetsers en toezichthouders aan.

Lees meer

Ontwikkeling normdocument voor hergebruik stalen constructieve elementen van start

18-01-2021

NEN start in 2021 met de standaardisatie van een proces dat het mogelijk moet maken om stalen elementen die een constructieve functie hebben vervuld in een bouwwerk, gemakkelijker opnieuw in te kunnen zetten als constructief element. Partijen die hieraan willen meewerken kunnen zich tot 26 februari 2021 aanmelden bij NEN.

Lees meer

NPR 9998:2020 voor aardbevingen gepubliceerd

07-01-2021

Onder begeleiding van NEN is door experts gewerkt aan een herziening van de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998. Deze nieuwe versie van de NPR is gepubliceerd en kosteloos beschikbaar bij NEN.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.