Nieuws 2020

Nieuwe (groeiversie) Plan van aanpak controle structurele verlijming van gevels

27-07-2020

Het eerder gepubliceerde groene document is op basis van commentaar en verdere afstemming aangepast tot een groeidocument. Dit houdt in dat gelet op verdere kennisontwikkeling en afstemming ook deze versie nog verder kan worden uitgebreid en of aangepast indien noodzakelijk. De op 7 november 2019 gepubliceerde groene versie is met deze versie komen te vervallen.

Lees meer

ABT stelt Protocol Beoordeling Constructieve Veiligheid Stadions op

13-07-2020

In opdracht van het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft ABT een protocol opgesteld, bedoeld als handleiding voor eigenaren van stadions voor betaald voetbal voor de borging van een constructief veilig stadion. Het protocol is samengesteld in afstemming met een klankbordgroep met vertegenwoordigers van de Rijksoverheid, KNVB, VBWTN/Cobc, TIS en stadioneigenaren en werd eind juni online gepubliceerd.

Lees meer

Onderzoeksplicht voor Breedplaatvloeren gebouwen met gevolklasse III

14-05-2020

De onderzoek plicht breedplaatvloeren is nu formeel een feit. Deze is gepubliceerd in de Staatscourant nr 21238 24 april jl.

Lees meer

Roadshow ‘aan de slag met de Wkb’ in uw regio.

28-02-2020

Dit jaar organiseert de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht maar liefst 10 regiobijeenkomsten verspreid over het land. Dit jaar zal de invulling echter anders zijn dan je wellicht gewend bent van de eerder gehouden regiodagen. In verband met de komst van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen gaan we namelijk in samenwerking met BZK en VNG en met ondersteuning van een aantal marktgerelateerde brancheorganisaties in de bouw een tiental roadshows geven van één dagdeel.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.