Webinar: Werven (jong) talent en opzet collectief Traineeship BWT/VTH

Datum: 26-1-2023
Starttijd: 10:00:00
Eindtijd: 11:30:00
Locatie: Online
Kosten: Gratis

Tijdens het jaarcongres op 6 oktober jl. is een startschot gegeven aan de campagne om meer (jong) talent binnen het BWT/VTH vakgebied binnen te halen. Deze wervingscampagne betreft enerzijds het beter op de kaart zetten van ons vakgebied maar anderzijds ook het opzetten van een collectief traineeship. Binnen dit traineeship willen wij mensen die de keuze willen maken richting ons vakgebied, met ondersteuning vanuit de vereniging BWT Nederland, snel inzetbaar maken door ze een op maat gemaakt opleidingspakket aan te bieden. Dit gaan wij doen in samenwerking met de beste opleiders binnen ons vakgebied

Op donderdag 26 januari organiseert de Vereniging BWT Nederland dan ook van 10:00 uur tot 11:30 uur een webinar waarbij wij u informeren over de opzet van de wervingscampagne en het collectief traineeship. 

Tijdens deze digitale bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de plannen, en vertellen een aantal gemeenten, die al met een traineeship werken, over hoe zij succesvol jonge mensen weten aan te trekken en op te leiden, en vertellen een aantal trainees waarom zij de keuze hebben gemaakt om binnen het vakgebied van VTH te gaan werken. 
Ook vertellen de opleiders hoe zij de trainees zullen gaan opleiden. Maar het meest belangrijke onderdeel van het webinar is dat wij met u in gesprek willen gaan, omdat wij van u willen horen welke wensen en behoefte u heeft, en hoe wij u kunnen ondersteunen binnen dit traject. 

Met de slogans ‘Samen bouwen aan een Veilig Nederland’, ‘Samen bouwen aan een mooi Nederland’, en ‘Samen bouwen aan een Duurzaam Nederland’ wordt er gewerkt aan een promotiepakket die gemeenten en Omgevingsdiensten kunnen inzetten op beurzen, bij scholen, maar ook bijvoorbeeld aan een bouwhek bij een mooi bouwproject. Ook over dit onderdeel van de campagne hoort u meer tijdens dit webinar. 

Een belangrijk onderdeel van het project is de opzet van het collectief opleidingsplatform voor de trainees. Dit willen wij als vereniging, samen met de beste opleiders binnen ons vakgebied gaan opzetten, voor onze leden.  

Via dit opleidingsplatform wordt aan startende trainees een vakopleiding aangeboden waardoor zij direct inzetbaar worden.
De startende trainee krijgt dan een soort menukaart aangeboden waarbij hij of zij samen met zijn werkgever kiest uit één of meer voorgerechten die staan voor een basis voor inzetbaarheid. Vervolgens zal er gekozen worden uit één of meer hoofdgerechten die staan voor de doorontwikkeling tot volledig medewerker binnen het vakgebied om vervolgens het traineeship af te sluiten met één of meer nagerechten die staan voor specialisatie .

Het collectief traineeship wordt verder vormgegeven door de trainees aan elkaar te koppelen via de BWT-app en om ze aan een aantal ervaren vakgenoten te koppelen vanuit andere gemeenten waar zij vragen aan kunnen stellen. Ook is een onderdeel van het traineeship het in de keuken kijken bij een andere organisatie.

Al met al voldoende informatie die wij u willen brengen om dit webinar niet te missen, en u hier direct voor aan te melden.

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.