Nieuws november 2019

Beton Actief | Cursusaanbod voorjaar 2020

29-11-2019

De tijd is nu aangebroken om naar het nieuwe jaar te gaan kijken. Ook aankomend voorjaar hebben we weer een groot aantal cursussen op de planning staan. Daar zitten ook cursussen tussen die eenmaal per jaar worden georganiseerd. In onderstaande agenda staat exact aangegeven wat ons aanbod is, met daarbij een link naar ons digitale cursusaanbod voor nadere informatie en om in te schrijven.

Lees meer

Workshop over veiligheid van constructies bij blootstelling aan LNG

18-11-2019

Hoe veilig is een constructie als deze wordt blootgesteld aan LNG of andere cryogene stoffen? Het antwoord op deze vraag staat centraal tijdens de workshop die NEN over dit onderwerp organiseert op 28 november. Tijdens de workshop wordt de nieuwe reeks ISO 20088-normen over het omgaan met cryogene blootstelling gepresenteerd. Met de deelnemers worden de uitdagingen die er nog liggen besproken om zo gezamenlijk tot oplossingen te komen. Ook willen we het bewustzijn vergroten van de risico’s die er zijn bij het vrijkomen van LNG. Bent u als belanghebbende geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom.

Lees meer

Veiligheidsglas en het Bouwbesluit

12-11-2019

Recent verscheen er op de website Omgevingindepraktijk.nl en daarna ook op diverse andere websites en social media een artikel geschreven door Jacco Huijzer (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Robert Smits (ABT) met als titel ‘Veiligheidsglas en het Bouwbesluit’. Kern van dit artikel is de stelling dat Bouwbesluit 2012 geen veiligheidsglas eist. In onderstaand artikel, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw, het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc), de Vlakglascommissie van NEN en Kenniscentrum Glas, wordt toegelicht dat deze stelling niet juist is.

Lees meer

De presentaties van het COBc congres 2019 staan live

11-11-2019

De presentaties van het COBc congres 2019 staan live

Lees meer

Plan van aanpak controle Structurele verlijming van gevels.

07-11-2019

Het COBc heeft een Toetsingshulpmiddel opgesteld voor de controle van Structurele verlijming van gevels. Het document is bedoeld om de toetser handvatten te geven om constructief verlijmd glas, steenstrips en andere verlijmde (gevel)elementen te toetsen aan het Bouwbesluit. Met deze richtlijn streeft het COBc naar een open en uniforme aanpak bij de beoordeling. Het is een groei-document (dynamisch), waar nieuwe kennis en ervaring in verwerkt zal worden.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.