Nieuws februari 2021

Gemeenten positief over pilot verhuurdervergunning

23-02-2021

De verhuurdervergunning is een goede manier om malafide verhuurders aan te kunnen pakken. Dat blijkt uit een pilot rond de aanpak van goed verhuurderschap. De afgelopen twee jaar namen gemeenten en belanghebbende organisaties deel aan de aanpak goed verhuurderschap. Daarbinnen werd een aantal pilots gedaan met een verhuurdervergunning. Gemeenten zijn tevreden met de geboekte resultaten en willen graag een landelijke grondslag. Minister Ollongren werkt daarom aan een nieuw wetsvoorstel

Lees meer

Bijzondere Constructies met EC2

22-02-2021

Als je moet of wilt ontwerpen buiten de Eurocode om, heb je meer inzicht nodig dan in je vooropleiding is behandeld. In deze cursus leer je hoe het krachtenspel van bijzondere constructies werk

Lees meer

Nieuwe versie Richtlijn beoordeling brandwerendheid bestaande puiconstructies

19-02-2021

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de ‘Richtlijn voor beoordeling mate van brandwerendheid bestaande puiconstructies’. Met deze richtlijn reikt het Rijksvastgoedbedrijf een pragmatisch instrument aan voor het vaststellen van de kwaliteit van bestaande puiconstructies binnen de context van brandveiligheid.

Lees meer

Nieuw studieboek: Mechanica+constructie 1

02-02-2021

Het nieuwe studieboek Mechanica+constructie 1 brengt de vakgebieden van de mechanica van bouwwerken en het ontwerpen en berekenen van constructies samen. Vooral voor studenten in de eerste jaren van hun studie Bouwkunde, Civiele Techniek en Brede Bachelor biedt de uitgave van Bouwen met Staal een nadere kennismaking met de mechanica als basisbestanddeel en integraal component van het construeren.

Lees meer

Kamerbrief reactie op verzoeken brand- en constructieve veiligheid gebouwen

01-02-2021

Minister Ollongren reageert op een aantal verzoeken van de Tweede Kamer over de brandveiligheid en constructieve veiligheid van gebouwen.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.