1published1 Kunststofcomposieten in bruggen, sluisdeuren en overige construct | Vereniging-BWT.nl

Kunststofcomposieten in bruggen, sluisdeuren en overige constructies

Datum: 18-3-2024
Locatie: Delft
Kosten: € 1.150,00 excl. BTW

Waar liggen de kansen en wat zijn de risico’s van vezelversterkte kunststoffen, ofwel kunststofcomposieten? Ze maken het mogelijk sterke, lichte en duurzame constructies te realiseren die weinig onderhoud behoeven. De trend om steeds meer vanuit de Life Cycle te denken en steeds meer duurzame en onderhoudsarme constructies te ontwerpen draagt bij aan de kansen voor kunststofcomposieten.

Kunststofcomposiet biedt een waardevol alternatief voor bijvoorbeeld staal of beton in de civiele draagconstructies en bouw. Maar om de waarde goed te kunnen beoordelen moet je als ontwerper, constructeur en opdrachtgever het functioneren van kunststofcomposieten goed kunnen inschatten.

Deze cursus geeft inzicht in materiaaleigenschappen van kunststofcomposieten in zowel ontwerp- als uitvoeringsfase, bijdragend aan een succesvolle toepassing. De materiaal- en ontwerprichtlijn CUR96, ‘Vezelversterkte kunststoffen in bouwkundige en civiele draagconstructies’, wordt behandeld. Hiermee kan o.a. een eerste constructieve beoordeling gemaakt worden.

6 KE/PE-punten Constructeursregister

 

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.