Moderne houtconstructies

Datum: 6-3-2024
Locatie: Amersfoort
Kosten: € 1.595,00 excl. BTW

Hout is hot. In de afgelopen jaren is de vraag naar moderne houtconstructies (of ‘mass timber’) sterk toegenomen in de Nederlandse markt. Deze cursus biedt een goede basis om breed geïnformeerd in overleg te gaan met jouw opdrachtgever over het constructief ontwerp en de uitvoering van moderne houtconstructies, maar ook over de essentiële duurzaamheidsaspecten en akoestische aspecten van houtbouw.

De cursus besteedt allereerst aandacht aan de drijfveren achter het bouwen in hout. Onder welke randvoorwaarden is houtbouw interessant? Wat zijn de voor- en nadelen van houtbouw? Het zwaartepunt van de cursus ligt bij het ontwerp en berekening van verschillende houtconstructies, maar er is ook aandacht voor duurzaamheid. Er wordt ingegaan op aspecten als de beschikbare vloersystemen, stabiliteit, detaillering en brandveiligheid.

Tijdens de cursus wordt tevens stilgestaan bij uitvoeringsaspecten: welke leveranciers zijn actief op de Nederlandse markt; hoe wordt er omgegaan met vocht; welke aspecten bepalen de bouwsnelheid? Tot slot zal ingegaan worden op akoestische aspecten van houtbouw.

​7 KE/PE-punten Constructeursregister

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.