Gratis seminar rond structural FSE

Datum: 26-4-2024
Starttijd: 9:30:00
Eindtijd: 16:15:00
Locatie: Troned Safety Campus, Oude Vliegveldstraat, 7500 BK Enschede
Kosten: Gratis

Fire Safety Engineering (FSE) is onderhand een bekende methode om het verloop van een brand en de uitwerking daarvan op een gebouwconstructie te bepalen. Maar de mogelijkheden, toepassingen en ervaringen in structural FSE volgen elkaar wel in rap tempo op. Alle aanleiding voor de Technische Commissie Brandveiligheid van Bouwen met Staal (TC 3) om er een compleet seminar aan te wijden, vrijdag 26 april a.s. bij Troned in Enschede.

Het seminar heet Modellering van staalconstructies bij brand (FSE) en brengt u – geheel kosteloos – de laatste relevante ontwikkelingen in regelgeving en toepassingen van FSE bij projecten in binnen- en buitenland. Ook recente resultaten van onderzoek naar ‘travelling fires’ worden gepresenteerd.

Met Troned Safety Campus in Enschede als medeorganisator en host, zit ’t wel snor met het praktijkgehalte van het seminar. Op het programma staan onder meer een rondleiding door de Risk Factory van Troned en een virtual reality experience in een brandruimte.

Tijdens een van de vier ‘pitches’ beleeft de tool Modellering galerijkolommen de publieke introductie. Met deze gratis Excel-tool, ontwikkeld door de Technische Commissie Brandveiligheid van Bouwen met Staal, is nauwkeurig de maximale staaltemperatuur te berekenen van kolommen in een galerij (van bijvoorbeeld een appartementengebouw). Een precieze bepaling van de maximale staaltemperatuur kan resulteren in (verdere) besparingen op brandwerende bekleding óf op de dimensionering en daarmee op het staalgebruik voor de profielen. Tijdens het seminar doet Zoë van Gool (Van Wijnen Engineering) de achtergronden, werking en toepassingsopties van de nieuwe tool uit de doeken.

Het TC 3-seminar Modellering van staalconstructies bij brand (FSE) is (vooral) bestemd voor architecten, constructeurs, (staal)bouwers, adviseurs brandveiligheid / bouwfysica en medewerkers bouwtoezicht en brandweer. Architecten kunnen de bestede uren noteren als WAT-uren (permanente educatie – Wet op de architectentitel). Constructeurs, opgenomen in het Constructeursregister (als register-constructeur, register-ontwerper of registertoetser), ontvangen bij deelname 2 punten permanente educatie-/kenniseenheden (2 PE/KE).

Programma en aanmelden voor gratis deelname

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.