3D-geprinte woning Eindhoven krijgt vervolg

In 2021 rolde de eerste 3D-betongeprinte woning van project ‘Milestone’ uit de 3D-printer en ontvingen de eerste huurders de sleutel van deze unieke woning in de Eindhovense wijk Bosrijk. Een wereldprimeur; niet eerder werd een geprinte woning daadwerkelijk bewoond. Nu, drie jaar later, krijgt het project een vervolg met de vier doorontwikkelde woningen, ditmaal bestaande uit meerdere verdiepingen.

Na de realisatie van de eerste 3D-geprinte woning is op de achtergrond doorgewerkt aan de doorontwikkeling van de printtechniek. Saint-Gobain Weber Beamix, met een vestiging op bedrijventerrein de Hurk in Eindhoven, heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van het totale proces om zo tot een industrieel en schaalbaar 3D-betonprintproces te komen.

Mede in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is dit proces de afgelopen jaren tot in detail uitgewerkt en geoptimaliseerd. Hierdoor is er een industrieel proces ontwikkeld met als doel om op grote schaal een continue, gegarandeerde kwaliteit te kunnen leveren.

Lees hier het hele artikel

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.