De scholen zijn weer begonnen....tenminste in het grootste deel van Nederland. En dat betekent dat we weer volop aan de slag kunnen met onze activiteiten van de tweede helft van 2024. Het belooft een druk, maar vooral erg interessant najaar te worden.
Uiteraard kijken we volop uit naar het Beton Event. Met een sterk congresprogramma en een mooi gevulde beursvloer gaan we met elkaar aan de slag richting een duurzame en circulaire toekomst. Maar voor het zover is kan je op 17 oktober ook aanschuiven in ons Beton Café dat wij deze keer organiseren met het BetonOnderhoudsPlaform.
Ook de afdeling Opleidingen en Cursussen is weer druk bezig voor jou. Dit najaar starten er verschillende cursussen, kijk hiervoor snel in de agenda. In deze nieuwsbrief lichten we er graag een aantal uit, te weten: de opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS, de cursus Zelfverdichtend Beton, de cursus MPG eisen en betontoepassingen en de cursus Introductie CO2-reductie.
Jij hoeft dus ook niet stil te zitten dit najaar!
Ben jij er ook bij op de derde donderdag van november? Kom naar de iconische Van Nelle Fabriek, bezoek de uitgebreide beursvloer, neem deel aan het boeiende congresprogramma en maak de uitreiking van de prestigieuze Betonprijs mee. Het volledige programma vind je vanaf vandaag op onze website. Zorg dat je erbij bent en koop je ticket vandaag nog!
Wil je nog aanwezig zijn als standhouder? Wees er dan snel bij, want ruim 85% van de stands is al verkocht. Op onze website vind je een overzicht van de plattegrond en de aangemelde bedrijven. Heb je interesse om je als sponsor aan dit event te verbinden, neem dan contact op met onze afdeling Events.
Tot 21 november.
Koop direct een toegangsbewijs
Op 10 september start de opleiding Constructief Ontwerpen BV/BmS, een unieke kans om je vaardigheden in zelfstandig ontwerpen en berekenen te verfijnen.
Deze opleiding is ideaal voor wie diepgaand constructief inzicht wil ontwikkelen en zich wil specialiseren in het ontwerpen, berekenen en detailleren van beton- en staalconstructies.
Wat kun je verwachten?
Diepgaand constructief inzicht: Leer de essentiële principes en technieken die nodig zijn om succesvolle betonnen of stalen constructies te ontwerpen en berekenen.
Praktische toepassingen: De opleiding sluit af met een uitdagende afstudeeropdracht waarin je een complete constructie ontwerpt, berekent en detailleert.
Professionele groei: Bereid je voor op een succesvolle carrière in de bouwsector met vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Wil je meer weten? Bezoek onze website.
Grijp deze kans om je toekomst in de constructieve wereld te versterken.
Elke twee jaar reiken we tijdens het Beton Event de Betonprijs uit aan makers van bijzondere projecten binnen de beton(bouw)sector. Ook dit jaar kunnen bedrijven zich weer aanmelden voor een van de zes categorieën.
Genomineerde projecten laten zien hoe je beton op een duurzame, innovatieve, esthetische of andere opvallende manier kan toepassen. Deelname aan de Betonprijs kan ook voor publiciteit en naamsbekendheid zorgen, vertellen oud-winnaars in dit interview.
‘Je krijgt de kans je product in de etalage te zetten en te tonen aan professionals in de bouwsector,’ zegt Edward Verschoor van Hi-Con. Dankzij de prijs realiseerde Hi-Con binnen twee jaar zo’n vijftien projecten met glasvezelversterkt beton.
Ook Boskalis heeft veel aan de Betonprijs gehad. ‘Het spreekt nieuwe medewerkers aan als je bij een aannemer werkt die op zo’n hoog niveau meedoet,’ vertelt hoofdconstructeur Herbert van der Ham. 'We kregen ook landelijke publiciteit, waardoor collega’s die het werk niet kenden, er toch mee in aanraking kwamen. Dat was goed voor onze naam.’
Lees het hele artikel op de website
Ben je betrokken bij beheer, toezicht of asset management van constructies met beton? Neem dan deel aan het Beton Café van 17 oktober. Na een algemene beschouwing over de uitdagingen die spelen in dit onderwerp gaan we interactief aan de gang. Aan de hand van een casus over een infrastructureel object, parkeergarage of een gebouw ga jij met vakgenoten aan de slag. In elk van deze verhalen speelt beton een belangrijke rol. Welke oplossingen zijn er en hoe maak je een keuze? Deel jouw ervaring en leer van elkaar.
Zoals altijd sluiten we het Beton Café af met een gezellige netwerkborrel.
Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met het BetonOnderhoudsPlatform.
Datum en tijd: Donderdag 17 oktober, 14:30-18:00
Locatie: EKWC, Oisterwijk
Meld je aan voor het Beton Café van 17 oktober
Met zelfverdichtende betonspecie (zvb) kun je complexe vormen en constructies met veel sparingen of wapening eenvoudig storten. Ook is het betonoppervlak van hoge kwaliteit en daarmee duurzaam én uitermate geschikt voor bijvoorbeeld toepassingen van schoon beton. Verder is het een voordeel dat je geen verdichtingsapparatuur hoeft te gebruiken. Hierdoor heb je minder last van slijtage van de bekisting en is het ook voor de werknemers minder belastend.
Wil jij in jouw project zelfverdichtende betonspecie toepassen? Of wil jij op jouw centrale of in jouw fabriek zelfverdichtende betonspecie produceren? En met jouw eigen materialen? Of doe je dit al, maar ben je niet tevreden met de resultaten? In een praktische cursus doorloop je in twee volle dagen alle stappen die nodig zijn om vanuit de theorie een werkbare zelfverdichtende betonspecie te maken. Door zelf aan het werk te gaan zie je welke parameters bepalend zijn en hoe je kunt sleutelen aan je recept.
Op 2 oktober 2024 staat in Kootwijkerbroek een nieuwe editie van deze tweedaagse cursus gepland. De tweede dag volgt op 30 oktober. De eerste cursisten zijn al ingeschreven, wacht dus niet te lang met aanmelden!
Lees meer of schrijf direct in
De Betonvereniging houdt je op koers naar duurzaamheid en circulariteitDuurzaamheid en circulariteit zijn geen loze begrippen. We moeten allemaal stevig aan de slag moeten om daadwerkelijk een duurzame en circulaire wereld te kunnen realiseren. Maar voldoen aan de gevraagde Milieuprestatie Gebouwen (MPG) of Milieukostenindicator (MKI) betekent voor de Betonbouwsector ook gewoonweg: in business blijven. Dat vraagt goed zicht op de veranderingen in de gestelde eisen en kennis van de mogelijkheden om daaraan te voldoen. Ontwikkelingen op dit gebied zijn er zeker. Sinds mei dit jaar bijvoorbeeld, maakt Rijkswaterstaat gebruik van een vernieuwde methode om de milieukosten bij projecten te waarderen, de MKI-W. En vanaf midden volgend jaar worden de regels voor de Milieuprestatie Gebouwen (MPG) strenger. Het zijn maar een paar voorbeelden. De techniek staat gelukkig ook niet stil. Er zijn genoeg mogelijkheden en oplossingen, hoewel daarover nog bij (te) veel partijen onbekendheid is. De Betonvereniging biedt meerdere cursussen over het thema Duurzaamheid en Circulariteit. Daarin leer je over de opzet of achtergrond van de Milieukostenindicator of je doet kennis en inzichten op over de handelingsperspectieven, de oplossingen en innovaties die er nu al zijn en in de nabije toekomst worden verwacht, om CO2-uitstoot te reduceren. Kennis is macht en is in dit geval zelfs noodzakelijk om aan boord te blijven. Wacht niet af en zorg dat je voorbereid bent op de veranderingen. De Betonvereniging staat voor je klaar. De cursus MPG eisen en betontoepassingen start bijvoorbeeld al op 11 september en duurt drie dagdelen. Je kunt je nog inschrijven. En op 2 oktober start de cursus introductie CO2-reductie. De cursus zit bijna vol, maar er is nog plaats. Lees meer of schrijf direct in Mis nooit meer een evenementZoek je de nieuwste trends in de sector? Wil je jouw netwerk uitbreiden? Onze evenementen bieden hiervoor de perfecte kans. Inspiratiereis Noorwegen 24-26 oktober Opleidingen & CursussenWijzigingen voorbehouden. De datum die bij een cursus staat, is de startdatum. Kijk op de website voor de vervolgdata. Doorlopende inschrijving September 2024 Oktober 2024 November 2024 December 2024 |