Pv-panelen: uit de weg, op het dak

Datum: 4-4-2023
Starttijd: 12:30:00
Eindtijd: 17:00:00
Locatie: De Vechtsebanen, Mississippiedreef 151 te Utrecht.
Kosten: zie de website

In Nederland zijn de daken van bedrijfshallen, megastores, distributiecentra en industriegebouwen groot en plat... Ideaal eigenlijk om er andere activiteiten of voorzieningen op te programmeren. Tot voor kort was het echter zeer uitzonderlijk dat deze daken werden benut als parkeerdek, sportveld of dakpark. Meestal lagen (en liggen) deze dakvlakken braak. Sinds enkele jaren is daar verandering in gekomen en is de potentie ontdekt. Met name om ze in te zetten voor energiewinst door er PV-panelen op te plaatsen.

De vraag ernaar is enorm, zo blijkt uit de praktijk. Maar daarmee neemt ook de problematiek toe, want er zijn veel haken en ogen, en vooral onbekende of onderkende consequenties vragen aandacht. Bestaande daken zijn vaak ‘tot op het bot’ uitgerekend, of kennen serieuze onvolkomenheden. Ze kunnen niet zondermeer de extra kilo’s van pv-panelen en bijkomende belastingen dragen. Ook nieuwbouw-daken worden nog vaak uitgerekend met een UC van 1,0+ en vragen om andere aanpak. Hier is dan ook een pleidooi voor een robuustere opzet gewenst.  

Deze (tweedaagse) fysieke cursus geeft technische en constructieve achtergronden en praktische wenken voor nieuwbouw en bestaande bouw om pv-panelen op een plat stalen dak aan te (kunnen) brengen en valkuilen bloot te leggen. Focus is bewust op (stalen) bedrijfshallen en andere industriegebouwen vanwege de enorme aantallen vierkante meters braak terrein. 

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.