Nieuws maart 2024

Ontwerp NEN 8706 Steenconstructies ter commentaar

28-03-2024

Ontwerp NEN 8706 ‘Beoordeling van de constructieve veiligheid van een bestaand bouwwerk bij verbouw en afkeur – Steenconstructies’ is voor commentaar gepubliceerd. Deze norm geeft een toetsingskader voor het beoordelen van bestaande steenconstructies op verbouw- en afkeurniveau.

Lees meer

Managementsymposium en ALV 2024 inschrijving geopend

22-03-2024

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het Managementsymposium annex de ALV van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Dit jaar houden wij ons managementsymposium op 1 juni a.s. samen met het Provero congres, waarbij een deel van het programma gescheiden, en een deel van het programma gecombineerd wordt gehouden.

Lees meer

Ontwerpen van brandveilige bouwconstructies

18-03-2024

Aandacht voor constructieve brandveiligheid is een van de belangrijke aspecten in de ontwerpfase van een bouwplan. Bianca Oostdam en Rob Stark van IMd raadgevende Ingenieurs geven aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden een inkijk in hun aanpak om optimale veiligheid te realiseren.

Lees meer

DAG VAN DE CONSTRUCTEUR DIT JAAR OP 6 JUNI

14-03-2024

“Bij succes geprolongeerd”, zegt Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van VNconstructeurs. “Je kunt natuurlijk geforceerd een nieuw thema bedenken, maar deze drie pijlers blijven de komende jaren centraal staan in het vak van de constructeur. En vanzelfsprekend zal de invulling van de thema’s anders zijn dan afgelopen jaar.” De Dag van de Constructeur vindt dit jaar op 6 juni plaats in Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Het thema is net zoals vorig jaar ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’.

Lees meer

De inschrijving voor het 3de Toezichthouders en Handhaverscongres VBWTN is geopend

05-03-2024

Op een locatie met veel historie, namelijk de Mauritskazerne in Ede op loopafstand van het IC station Ede-Wageningen, vindt op donderdag 25 april voor de derde keer het VBWTN congres plaats speciaal voor toezichthouders en handhavers. Na de zeer geslaagde congressen van de afgelopen 2 jaren wordt wederom een zeer praktijkgerichte dag georganiseerd voor toezichthouders en handhavers met onderwerpen die specifiek op hun werk, taak en rol zijn toegesneden. Het programma voor deze dag is wederom samengesteld met toezichthouders en handhavers vanuit diverse gemeenten, met daarbij specifieke inbreng vanuit de Omgevingsdienst Vallei en de gemeente Den Haag.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.